Er wordt groots gemobiliseerd voor een parade op 11 oktober wanneer de toekomst van De War besproken wordt in de Amersfoortse gemeenteraad. 

De War heeft toekomst! Loop 11 oktober mee in de parade en maak deel uit van #toekomstindewar
11 oktober wordt de toekomst van De War besproken in de Amersfoortse gemeenteraad. Wij willen laten zien dat De War vele Amersfoorters aan het hart gaat. Hoe meer mensen, hoe duidelijker de boodschap. Daarom gaan wij in parade naar het gemeentehuis! Muziek, theater, kunst, spandoeken en heel veel mensen. Loop je mee? Speel je een instrument? Neem het mee! Heb je een kunstwerk of installatie? Bouw er wieltjes onder en neem het mee! Wil je met de hele fanfare komen? Geweldig! Amersfoort laat zien en horen dat De War niet verloren mag gaan!

We verzamelen vanaf 18:30 uur bij De War. Daarna lopen wij in parade naar het gemeentehuis.

(Un)usal Business heeft veel samengewerkt met dit prachtige initiatief. Zo heeft Sara Schoch onderzoek gedaan naar het Voedselkollectief Amersfoort. Verder heeft UB ook meegedaan aan het Koppelting festival in Augustus van dit jaar.

Hoe kun je De WAR steunen? Loop mee met de parade op 11 oktober, en stuur de gemeente Amersfoort een mooie brief waarin je laat weten dat er #toekomstindewar is.

In deze film kun je de achtergrond van het conflict met de gemeente te weten komen:


Lees ook hier het nieuwsbericht van RTV Utrecht: Einde culturele broedplaats Amersfoort stuit op verzet